Digitális Jólét Fórum – 2016.december 12.

A Digitális Jólét Fórum keretében megszervezett konferencia célja az volt, hogy bemutassa, hazánk ma is rendelkezik azzal a magas színvonalú szakmai kompetenciával, amivel ismét kezdeményezőként léphet fel az emberi kapcsolatokat immáron döntő módon alakító digitalizáció, a digitális információcsere stratégiai fontosságú területén. Ezáltal pedig megvalósíthatóvá válik a Digitális Jólét Programról szóló 2012/2015 (XII.12.) kormányhatározat 8. pontja által kitűzött cél: MultiRáció Kft / magyarországon a hazai informatikai, és azon belül a szoftver ipar hatékony fejlesztése.

A hazai informatikai ipar fejlesztésének egyik eszközeként a nyílt szabványokra és nyílt forráskódra épülő szoftveralkalmazások használatának erősítését határozta el a kormány, amely a digitális ökoszisztéma számos területén egyre inkább – a gazdasági ésszerűség mellett – szuverenitási kérdéssé is válik.

Az EuroOffice-ról, mint magyar fejlesztésű, nyílt forráskódú irodai szoftverről Koleszár Kázmér, a MultiRáció projektvezetője tartott bemutató előadást.

English