Presentation Converter (Bemutató átalakító)

Igen gyakran hasznos lenne, ha bemutatóink diáit egy lépésben képekké tudnánk alakítani. Az EuroOffice Bemutató Átalakító segít ebben, ugyanis a bemutatók diáit egy lépésben png vagy jpg képekként exportálja. A Fájl menüben található Bemutató Átalakító menüpontra kattintva egy dialógusablak jelenik meg. Ebben először kiválaszthatjuk, hogy png vagy jpg képeket szeretnénk létrehozni. A létrehozandó kép pixelméretét is kiválaszthatjuk egy legördülő menüből, de ettől eltérő értékeket is megadhatunk. A png képek esetén lehetőségünk van a felbontás (DPI) beállítására is.

A keletkezett képeket elmenthetjük egy adott könyvtárba (Külön fájlba), magába a dokumentumba (Dokumentumba – ez utóbbira akkor van szükség, ha bemutatónkat a későbbiekben az EuroOffice Mobile segítségével szeretnénk megtekinteni), vagy egyszerre mindkettőbe (Mindkettő).

Png képek esetén megadhatjuk, hogy milyen mértékű Tömörítést szeretnénk, illetve hogy képünk váltottsoros legyen-e. A jpg képek esetében pedig a Minőséget állíthatjuk be 1 és 100 százalék között, valamint azt, hogy Színes vagy Szürkeárnyalatos képet szeretnénk-e.

Ha az általunk választott fájlnév már létezik, a program minden egyes dia esetén rákérdez, hogy felülírhatja-e. Felülírni az Igen, a mentést kihagyni a Nem gomb lenyomásával tudunk. Ha nem akarjuk, hogy a program minden diánál rákérdezzen, s az összes dia esetében felül akarjuk írni a régi fájlokat, válasszuk a Mindet gombot. Ha meg akarjuk szakítani a folyamatot, akkor kattintsunk az Egyiket sem gombra.

A konvertálás előrehaladását a dokumentum alján található állapotjelző mutatja. A konvertálás befejeztével egy kis dialógusablak jelzi a folyamat végét.

English